Forum klasy biologiczno-chemicznej'90 II LO im. E.Plater w Sosnowcu
Moderator
Coś związanego z tematem 'hobby', ale dodałam nowy temat, żeby nie robić tam (już i tak wielkiego) bałaganu...
Jak mówi temat: MUZYKA
Czego słuchacie ? Co polecacie ?
Może podajcie jakieś linki z muzyką na youtube bądź wrzucie... Podzielcie się!
To zacznę ja na dobry początek:
Ulubiony gatunek: Kiedyś to był tylko rock i trochę metalu (jeśli to coś, czego słuchałam można tak nazwać);
Teraz? wciąż miłość do rocka, trochę psychodelicznego ale przeważnie ten z elementami folku, głównie starsze kawałki, lubię eksperymentować.... wracam do staroci z lat 60'tych, mieszam nieco w elektronice , ambiencie i new age.
Nie lubię: Reggae i chyba się nie przekonam, szczególnie te daremne polskie próby zrobienia Jamajki w Europie. Marley jeszcze ujdzie.
Ulubieni wykonawcy: Joni Mitchell, Elvis Presley, Janis Joplin (których możecie podziwiać na moim avatarze, jakby ich ktoś nie kojarzył), Lynyrd Skynyrd ("Sweet Home Alabama" itp. ^^), Marek Grechuta (żeby nie było, że polskie jest bee).. ogólnie co się pod nóż nawinie (;
A tu polecam ciekawy kawałek starego dobrego Jimiego Hendrixa, na zimowo-wiosenne wieczory:
http://www.youtube.com/watch?v=YF4-r2MpRMs
Moderator
Dobre country nie jest złe. Właściwie to mocno wiąże się właśnie z folk rockiem.
Może coś polecisz Natalia ?
Użytkownik
Taa ja podobnie jak mnichu, wszystkiego po trochu, ale co dokładnie to zależy od humoru i od tego co robię, lecz w szczególności polecam stare hiciory urzekają mnie jak nic typu Modern Talking, Sandra, Richard Marx
ort. tylko #Kaś
Madź,okłamujesz nas
"A ja słucham tego co mój brat" ... xD
No.A ja słucham w sumie także wszystkiego:P Uwielbiam Blackmore's Night,30 Seconds to Mars, Rhapsody of fire i takie tam
No i jestem rozmiłowana w starszych wykonawcach,zarówno polskich (Budka Suflera,Grechuta,Bajor) jak i niepolskich (Phil Collins and Genesis,Sting & The Police, Bee Gees, Dorsi).
I coś w klimatach mazurskich: szanty i pieśni pracy właściwie w każdym wykonaniu
Moderator
Kaśka a co z SDM ?!
Każdy szanujący się bieszczadzki wędrowiec słucha SDM' u !
A to nie prawda... mój brat słucha tego co ja... znaczy się 'słuchał'. Teraz mu odwala i słucha jakiś japońskich mang.
Aktywny Użytkownik
fasolki, apteka i zimny łokieć
Moderator
O Fasolek to słuchała kiedyś moja mama xD
Może Was ze sobą skontaktuję ?
Moderator
Łohoh... to może coś stworzysz do naszego szałowego EMILA ?
taaaaaaaak,na bank Zagram sexi flexi na gitarze i haromnijce,to będzie prawie jak SDM
Administrator
jak ktos mi da adres url do sexy flexi to wrzuce na tło muzyczne stronki
nie rób mi tego nie lubię tej piosenki
Jak będę miała jej słuchać jeszcze tutaj,to mnie coś trafi